Friday, April 25, 2014

Fotografia de produs la indemana oricui

Poate nu va apucati de fotografia de produs pentru ca nu aveti bani sufucienti de lumini. Ei bine veti afla in cele ce urmeaza ca luminile (in numar de 5) nu costa mai mult de 250 lei.

De unde va puteti procura aceste lumini ? ei bine din oser sau de pe okazii sau ebay. Luminile au un director 60 si se pot conecta la current sau daca va deplasa ti in natura le puteti conecta si la acumulator. Flashurile se numesc fil norma 107 sunt de fabricatie ruseasca , anii '70 si se gasesc pe piata la pretul de 50 lei bucata. Vin la pachet cate 2 bucati una cu sensor de declansare prin simpatie si unul fara. Pe spatele lor exista o rotita de ghidaj dar e foarte usor de folosit.

In cele ce urmeaza va voi explica cum se foloseste un flash pe modul manual.

Singurul lucru pe care trebuie sa il stiti atunci cand folositi un flash in modul manual este puterea lui, exprimata in numar ghid . Fil norma are un ghid numar 60 . Se ia acest numar la iso 100 si se imparte la distanta pana la subiect exprimata in metri , iar rezultatul este diafragma de lucru. Timpul de expunere fiind timpul maxim sincron ( de cele mai multe ori intre 1/200 si 1/250 sec).

No comments:

Post a Comment